Box Car Kids

Hype 30

Box Car Kids är ett spel fullt av powerups och genvägar i 50-talets trädgårdar. Bygg din egen tuffa lådbil med gräsklipparmotor och uppgradera den genom att vinna mästerskapstitlar och plocka upp värdesaker på banorna. Gör dig redo att bygga en unik bil som du även kan tävla med online!

Plattformar: Android iPad iPhone OS X Windows

Uppladdad bild: Zordix_square_whiteBG_medium.png
Zordix Umeå zordix.com

Essensen i spelet ligger i byggandet av din egen lådbil och att sedan få tävla med den. Före och efter varje tävling kan du gå till garaget och förbättra bilen med delar du hittat på vägen och genom att handla för prispengar hos skrothandlaren.

Spelet siktar på att fånga den roliga känslan man får av att bygga sin egen bil och sedan se hur bra den fungerar utifrån riktigt simulerad fysik.

Miljön det utspelar sig i är en blandning av småstad och gårdar under 1950-talet, då uppfinnar- och bilmekar-glädjen stod högt i tak.

Det finns flera olika tävlingsformer i spelet. Huvudsakliga spelformen är mästerskap där man måste placera sig bra i tre tävlingar på rad för att gå vidare till nästa.

Banorna är öppna och varierade med flera icke-linjära val att göra under varje tävling där du kan gena över bakgårdar fulla med hinder som buskar, hundar, staket och andra hinder.

Man kan skicka många olika typer av tidsenliga och roliga missiler mot sina motståndare och även utrusta sin bil med raketer som går att fyra av genom påfyllning under tävlingarna. Ett sätt att ladda upp sin bil och vinna extra belöningar är genom att utföra olika stunttrick där bilen roteras vid hopp på ramper.

Bland de speciella party-spellägena att spela mot kompisar lokalt och online finns bland annat dessa: Tårtan: Att race:a snabbast till nygräddade tårtan i ett av husens öppna fönster, Krasderby: Att krocka sönder varandras bilar, Stuntläge: Att göra så mycket olika stunts som möjligt under en viss tid.

Den unika 1950-talsmiljön, ihopbyggandet av bilar och de många unika spellägena är det som får spelet att skilja sig från alla andra och ge en oförglömlig upplevelse.

Splash screen till spelet Box Car Kids

I Box Car Kids tävlar du i mästerskap, även mot andra spelare online.

I garaget bygger du ihop din egen fysiskt unika lådbil att tävla med.

Hos skrothandlaren kan du fixa fler delar till din bil och även roliga missiler att bråka med de andra spelarna med.